Minä halusin vauvan, mutta Muru ei ollut valmis...

Vuoden verran se vaati keskusteluja. Tuntui vaikealta odottaa kun itse olin vauvakuumeen kourissa ja Muru taas paini omien pelkojensa kanssa. Kun sitten sain ottaa kierukan vihdoin pois, tulin nopeasti raskaaksi, mutta sain pian alkuraskauden keskenmenon. Se sattui, mutta minua auttoi avoimuus ja puhuin kokemuksestani Murun, ystävien ja perheen kanssa. Vihdoinkin sit tärppäsi ja vauva todella pysyi matkassa! Ja minä oksensin, puolet raskaudesta. Silti painoa kertyi ja välillä oli vaikea hyväksyä kehon muutosta. Olin silti myös hyvin onnellinen raskaudestani ja rakkaus sai uutta kipinää. Varsin vauhdikkaan synnytyksen päätteeksi sylissämme oli tytär ja esikoisestamme oli tullut isoveli. Uusperheemme käänsi uuden sivun.

Minä ja Muru sukelsimme vauva-arjen väsymyksessä riitojen keskelle. Rakkaus rakoili, emmekä osanneet puhua omista tarpeistamme ja toiveistamme. Suurimmat haasteet nousivat esiin seksuaalisuuden äärellä, kun minä kipuilin muuttuneen kehoni ja äitiyden puristukseen jääneen naiseuteni kanssa. Olisin kaivannut Murulta enemmän tukea ja nähdyksi tulemista. Selvisimme kriisistämme kun sain ymmärrystä tiedon avulla tilanteeseen ja opimme puhumaan oikeista asioista oikeilla nimillä. Nyt minä haluan antaa teille kaiken tämän tiedon, koska kaikki se rakkaus ja seksuaalisuus välillänne voi olla valtava voimavara keskellä perhe-elämää. ❤️ -Marja

Vanhempien parisuhde on vauvan koti

Te olette te myös vauva-arjessa. Kun vanhemmat pitävät huolta itsestään ja toisistaan, saa vauvakin osansa kaikesta hyvästä.

Kahden ihmisen toiveet yhdessä

Kun kaksi ihmistä yrittää päättää ensin vauvatoiveesta ja sitten kasvatuksesta, ei törmäyksiltä voi välttyä.

Perhe-elämän keskellä asuu rakkaus

On turha odottaa vain laatuaikaa, on opittava näkemään rakkaus arjen pienissä ja suurissa teoissa.

Aikaa ja intoa myös petipuuhiin

Seksin harrastaminen lapsiperheessä on joskus kuin salaisen agentin työtä - otatko haasteen vastaan?

Seksuaalisuus ja vanhemmuus mahtuu samaan taloon

Vanhemmuuden keskellä seksuaalisuus on edelleen vaiettu asia. Te ette ole toistenne vanhempia.

Ihana vauvakupla vai kasa huolia?

Emme voi ennustaa millaista teidän vauva-arkenne on, mutta tämä kurssi auttaa sietämään epävarmuutta muutoksien keskellä.

Kaikki se mitä ei neuvolassa kerrottu...

eikä kaverit puhu. Vauva tulee taloon -verkkokurssi antaa askelmerkit rakkauden ja seksuaalisuuden hoitamiseen lähtien vauvatoiveen ääneen sanomisesta, läpi raskauden sekä synnytyksen, aina vauva-arjen keskelle.

Kukaan ei voi ennustaa miten nämä vaiheet teillä menee, miten vauva muokkaa sinua ihmisenä, teidän parisuhdetta ja arkea. Minä autan sinua sietämään epävarmuutta kaiken  muutoksen keskellä ammentamalla kokemuksistani kolmen lapsen äitinä ja seksuaaliterapeuttina.

Parisuhteen tai sinun ei tarvitse hautautua vaippavuorten alle. Verkkokurssini antaa tietoa, jotta saatte oman äänenne kuuluviin kaikkien neuvojen alta ja voitte pitää tiiminä huolta rakkaudestanne pikkulapsivuosina.

Saat kaiken tämän

  • Puhu Muru Akatemia -verkkokurssialusta
  • 6 jaksossa, yhteensä 19 osiota luentoja
  • Yhteensä 2 tuntia videovalmennusta
  • 19 tehtävää .pdf -tiedostoina
  • TOP10 Kirjavinkit
  • Bonusmateriaalit

KUINKA MUUT SEN KOKIVAT

Kolmen lapsen äiti Marja Kihlström

Kursssin ohjaajana toimii Marja Kihlström, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS). Marja  tunnetaan myös suosittuna Puhu muru -somevaikuttajana, tietokirjailija, tv -hostina (Naked Attraction Suomi & Sex Tape Suomi) ja luennoitsijana. Arjessa vauhdista pitää huolta kolme lasta, koira Nuru ja ihana Muru.

Seksuaaliterapeutti

Luennoitsija & Kouluttaja

TV-Host

Somevaikuttaja & Kirjailija

Tietoa ja tukea elämäsi tärkeimmälle matkalle!

14 päivän rahat takaisin TAKUU. Jos et ole tyytyväinen verkkokurssiin, saat rahat takaisin täysimääräisenä.

99 € / 30 päivää

Verkkokurssi 30 päiväksi!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sopiiko kurssi minulle vaikka en ole vielä raskaana?

Sopii ehdottomasti. Kurssilla on hyvää tietoa ja tehtäviä, jotka varmasti antavat lisää näkökulmia ja varmuutta perheen perustamisen päätöksen tekemiseen. Se auttaa myös tilanteissa, missä kumppaneilla on erilaiset toiveet siitä koska vauva saisi tulla.

Odotan jo kolmatta lasta. Onko kurssista hyötyä minulle?

Ehdottomasti on. Kurssi sisältää paljon teemoja, mistä et ole saanut tietoa neuvolasta ja aiheita, mistä ei useinkaan puhuta suoraan. Se antaa myös sinulle ja kumppanillesi tehtävien kautta lisää työkaluja puhua haastavistakin aiheista niin rakkauden kuin seksuaalisuudenkin äärellä keskellä pikkulapsivuosien. Mitä isompi perhe, sen enemmän rakkaudenhoitoakin on tarpeen tehdä, ettei kaikki se hyvä hautaudu arjen alle.

Onko kurssista mitään hyötyä jos meillä on jo vauva?

Aivan varmasti. Voitte palata vaiheisiin mitä olette juuri käyneet läpi, yksin ja yhdessä, ja keskustella asioista, mitkä ovat jääneet ehkä käsittelemättä. Samalla kaikki kurssilta saamanne tieto lisää puolin toisin teidän välistä ymmärrystä. Kurssiin kuuluu myös asiaa ajasta, kun vauva on jo syntynyt ja arki muuttunut uudeksi.

Voiko kurssin käydä ilman kumppania?

Kurssin voi käydä ilman kumppania. Jos olet kuitenkin suhteessa, suosittelen, että yrität saada kumppaniasi katsomaan edes sinusta tärkeimmät tai sinua koskettaneet videot tai tekemään tehtäviä yhdessä. Jos odotat lasta yksin, voit yhtälailla pyytää ystävääsi tai tukihenkilöäsi katsomaan osan tai kaikki videot. Ja toki voit käydä kurssin aivan yksin. Se auttaa kohtaamaan tulevan muutoksen ja löytämään itselle oma tapa olla vanhempi unohtamatta itseä.

Onko kurssi vain heteropareille?

Kurssi on kaikille sukupuolille ja erilaisille perheille. Pääpaino on kahden vanhemman perheissä, mutta monet tehtävät on hyvin helppo soveltaa erilaisille perhemalleille, koska tehtävien ydin kumpuaa teistä. Olen myös huomannut hyvin erilaisten perheiden monien haasteiden juontavan juurensa lopulta varsin samanlaisista teemoista.

Puhutaanko kurssilla vain seksuaalisuudesta ja seksistä?

Kurssilla puhutaan seksistä ja seksuaalisuudesta, mutta myös monista parisuhteeseen ja perheen perustamiseen liittyvistä teemoista. Kurssini herättelee teidät ymmärtämään, miten tärkeää on pitää itsestä, parisuhteesta – niin rakkaudesta kuin seksuaalisuudestakin – huolta samalla kun tulee vanhemmaksi. Se auttaa teitä valmistautumaan niihin hetkiin mitä on edessä, vaikka kukaan ei tarkkaan tiedä millainen perhe teistä tulee. Seksi ja seksuaalisuus ovat aina yhteydessä kaikkeen muuhunkin elämässämme ja päinvastoin.

Onko kurssi vain pariskunnille?

Kurssi soveltuu erilaisissa ihmissuhteissa tai sinkkuna oleville, mutta pääpaino on pariskunnissa. Monet luennot ja tehtävät soveltuvat laajemminkin. Jos etsit erityisesti tukea monisuhteessa perheen perustamiseen tai yksin vanhemmaksi tuloon, tämä kurssi antaa varmasti jotain vastauksia, mutta ei kaikkia.

Voinko käydä kurssin omaan tahtiin?

Voit käydä kurssin omaan tahtiin 30 päivän ajan. Tämä kurssi on tehty sinua varten ja sinä voit valita, miten käytät sitä. Kaikki materiaali on käytössäsi koko ajan eli 30 päivää.

Voinko hyppiä osioiden yli?

Kyllä voit. Saat käydä ne missä järjestyksessä haluat, valita tehtävät mitkä haluat tehdä ja jättää osioita väliin, jos siltä tuntuu.

Voinko ostaa kurssin lahjaksi?

Aivan ehdottomasti. Toivon todella, että tätä kurssia annettaisi äitienpäivälahjaksi, isänpäivälahjaksi, synttärilahjaksi, babyshoweriin, tuoreen vauvan vanhemmille, kumppanille ihan muuten vaan tai vaikka yhteiseksi rakkauslahjaksi vuosipäivänä tai perusmaanantaina.

Äidiksi yllättäin

Marja kertoo siitä mitä tapahtui äitiyslomalla kun oli tylsää, siitä starttasi Puhu Muru Blogi!

Lue lisää blogista

Isäksi tulemisen outo ihanuus

Matti eli Muru kertoo omasta isäksi tulemisen kokemuksestaan Puhu Muru Blogissa.

Lue lisää blogista

Tietoa ja tukea elämäsi tärkeimmälle matkalle!

14 päivän rahat takaisin TAKUU. Jos et ole tyytyväinen verkkokurssiin, saat rahat takaisin täysimääräisenä.

99 € / 30 päivää

Verkkokurssi 30 päiväksi!

Puhu Muru Akatemia ja kurssin käytänteet

Verkkokurssin saat heti käyttöösi ja se on käytössäsi 30 päivän ajan. Kurssin voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä, siinä ei ole pakollista katselurakennetta, eikä tiettyyn aikatauluun sidottuja osioita.

Saat sähköpostiisi kuitin ostoksesta. Saat myös viestin, joka sisältää linkin salasanan asettamiseksi. Ostotapahtuman yhteydessä kirjaamasi sähköposti rekisteröidään Puhu Muru Akatemiaan ja kurssin sinulle luodaan tunnus, joka odottaa vain salasanan päivittämistä.

Puhu Muru Akatemian Oma tili -kohdasta löydät kaikki käynnissä olevat verkkokurssisi. 

Kaikissa Puhu Muru Akatemiaa ja verkkokurssejamme koskevissa kysymyksissä voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen: info@puhumuru.fi.

Kaipaatko räätälöityä valmennusta?

Kysy lisää sähköpostitse.

info@puhumuru.fi