Seksuaalikasvatus

Seksuaalikasvatus

Seksuaalikasvatus on mahdollisuus tutkia seksuaalisuutta osana ihmisyyttä. Se antaa lapsille ja nuorille tärkeää tietoa omasta kehosta, turvataidoista ja seksuaalisuudesta, mikä suojaa heitä. Seksuaalikasvatuksella voidaan tukea kehoitsetunnon kehittymistä, mikä parantaa seksuaaliterveyttä nuoruus- ja aikuisiässä. Suunnittelen seksuaalikasvatustuokiot aina ikätasoon sopiviksi.

“Moni sekoittaa edelleen lasten ja aikuisten seksuaalisuuden keskenään, vaikka ne ovat ihan eri asia. Lapsella ei ole aikuisen kaltaista seksuaalista halua eikä toivetta kumppanista.” -Puhu muru

Voit tilata seksuaalikasvatusta esimerkiksi päiväkotiin, alakouluun, yläkouluun, lukioon, ammattikouluun, rippikouluun tai Prometheus-leirille. Seksuaalikasvatustuokiot rakentuvat tarpeidenne, lasten iän ja mahdollisen käyntimäärän mukaan. Pidän myös luentoja vanhempainilloissa sekä henkilökunnan koulutuksia. Halutessanne näistä voidaan koota paketti, joka tukee kasvatuskumppanuutta kodin sekä päiväkodin/ koulun välillä.

“Muodostuuko seksuaalisuudesta lapselle iloinen vai häpeällinen asia on aikuisten vastuulla. ” -Puhu muru

Voit lukea lisää ajatuksiani Puhu muru blogini postauksista: Seksuaalikasvatus päiväkodeissa on lapsen oikeus sekä Seksuaalikasvatus suojaa – kerro lapsille ja nuorille sextortionista .

Haastatteluistani mediassa Miten voit suojella lastasi seksuaaliselta häirinnältä – asiantuntija neuvoo ja Miten tuen tytärtäni oikein kuukautisten alkaessa? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Ota yhteyttä sähköpostitse: info@puhumuru.fi

Close