Marja Kihlström

Olen 37-vuotias erityistason seksuaaliterapeutti (NACS). Vastaanottoni on Töölössä Helsingissä. Minut tunnetaan myös suosittuna Puhu muru -somevaikuttajana, tietokirjailija, tv -hostina (Naked Attraction Suomi & Sex Tape Suomi) ja luennoitsijana. Arjessa vauhdista pitää huolta kolme lastani, koiramme Nuru ja ihana Muruni.

Seksuaaliterapeutti

Luennoitsija & Kouluttaja

TV-Host

Somevaikuttaja & Kirjailija

Saan olla kaikkea tätä

Mä olen äänekäs.
Mä olen kiltti ja tuhma samassa.
Mä olen seksuaalisesti aktiivinen.
Mä olen määrätietoinen.
Mä olen kapinallinen.
Mä olen lempeä.
Mä olen rehellinen.
Mä olen sekoitus vahvuutta ja heikkoutta.
Mä olen opetellut itkemään.
Mä olen vaativa itselleni ja harjoittelen lempeyttä.

Mä SAAN olla tätä kaikkea ja paljon enemmänkin!

Kun mä saan olla, kun annan tarvitsemani tilan itselleni, mun seksuaalisuus saa tilansa!

KUKA OLEN?

Marja Kihlström

synt. 16.3.1985. Naimisissa, kolme lasta.

Vaikuttaja

Puhu muru -bloggaaja vuodesta 2016, ja Puhu muru -podcast vuodesta 2019.
Instagram

Koulutus

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), Yhteisöpedagogi (AMK)

TV-persoonallisuus

Sex Tape Suomi 1. ja 2. kausi, Naked Attraction Suomi 1. ja 2.kausi

Kirjailija

Suomen Tietokirjailijat ry. jäsen vuodesta 2019, ja Suomen Seksologisen Seuran jäsen vuodesta 2013.

Luennoitsija & Kouluttaja

Tutustu Marjan luentoihin täällä

Puhu Muru

Minusta tuli erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), koska tajusin 12v. sitten nuorisotyötä tehdessäni, että seksuaalisuudesta ei puhuta, vaikka se on osa kaikkien meidän elämää. Päätin tehdä asiaan muutoksen. Vaikka itseasiassa matka alkoi kotoani, missä seksuaalisuus oli osa elämää ja meillä puhuttiin oikeilla nimillä seksuaalisuudesta. Meillä rakkaus näytettiin turvallisina kosketuksina, rakkaudesta puhuttiin.

Lähdin Sexpoon opiskelemaan vuonna 2013, minne minut headhuntattiin töihin seksuaalineuvoja-opintojeni aikana. Kolmannen lapsen synnyttyä olin vasta valmistunut seksuaaliterapeutti ja huomannut, miten neuvolasta puuttuu täysin ohjeet suhteen hoitoon, rakkauden liekin ylläpitoon ja tieto seksuaalisuuden muutoksista raskausaikana, synnytyksen jälkeen ja pikkulapsivuosien keskellä. Olisin kaivannut itsekin enemmän tukea ja tietoa. Otin yhteyttä Vauva-lehteen ja niin syntyi Puhu Muru -blogini, mikä saavutti nopeasti suuren suosion.

Älä suostu muottiin

 

Minua on yritetty laittaa elämäni aikana muottiin naisena, äitinä ja ihmisenä. Milloin olen ollut liian äänekäs, liian näkyvä tai ilmaisut liikaa seksuaalisuuttani. Muotiin laitto on tapahtunut huorittelulla, mulkoilemalla, arvostelemalla, ihmettelyllä, vihaamalla, nauramalla ilkeästi… Olen itsekin yrittänyt mahtua muottiin! Muotti on ollut läsnä myös intiimeissä suhteissa, naisille asetettu rooli viattomana ja vastaanottavana, toisen halujen tyydyttäjänä. Olen mennyt miellyttäjän roolin, ollut ”seksikissa” ja sivuuttanut omia tarpeitani ja toiveitani, nautintoani. Mistä on seurannut tyytymättömyyttä ja jopa haluttomuutta suhteissa. Pohjalla on kuitenkin aina ollut jo kotoa saatu tieto, että nautinto kuuluu minulle siinä missä kumppanilleni. Oman seksuaalisuuden haltuunotto ja hyväksyminen on vaikuttanut isosti kaikkeen elämässäni. Pystyin näkemään, että en ole mahtunut muottiin, vaikka olen pakannut itseäni miten. Ainoa reitti, mikä on tuntunut hyvälle on ollut olla täysin rehellisesti oma itseni.

Seksologian opinnot antoivat lisää ymmärrystä olla minä ja paljon enemmänkin! Jouduin tutkimaan ja penkomaan kuka olen ja sitä olen jatkanut kaikki nämä vuodet yksin ja yhdessä kumppanini Murun eli Matin kanssa. Se on vaatinut paljon työtä, kosketusta, kiimaa, itkua, ärtymystä, mutta ennen kaikkea puhetta ja toisen kuuntelua enemmän kuin uskot.

 

Puhutaan murut

 

Ja tiedättekö, mikä on ollut suurin oivallus kaikista? Puhumisen tärkeyden ymmärtäminen. Puhuminen vaatii opettelua, mihin kuuluu harha-askeleet, mutta sitä kautta meidän suhteemme rakkaus ja seksuaalisuus on syventynyt. Osaamme olla enemmän läsnä toisillemme. Luulin nuorempana, että pitkät suhteet väljähtyy aina mutta ei. Meillä seksi ja seksuaalisuus välillämme on vain saanut uusia tasoja tuoden iloa ja nautintoa aina vain enemmän ruuhkavuosienkin keskellä. Lapset ovat olleet tärkeä osa kasvuani sillä he ovat avanneet mitä rakkaus ja huolehtiminen on. He avasivat yhteyden kehossani olevaan voimaan uudella tavalla.

Sadat asiakkaani ovat syventäneet ymmärrystäni seksuaalisuuden merkityksestä, haasteista ja nautinnon syvimmästä salaisuudesta. Asiakkaani ovat olleet eri-ikäisiä, eri elämäntilanteissa ja heidän tarpeensa ovat vaihdelleet. Kohtaamisen, luottamuksen ja turvan ympäröimänä olen viennyt heidät karikoiden yli kivun kautta unelmiin. He ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita, mutta olen tukenut, ratkaissut yhdessä heidän kanssa eteen tulevia yllättäviäkin haasteita ja kysynyt oikeita kysymyksiä matkan varrella jotka ovat avanneet tien vastauksiin heissä.

Monet ovat löytäneet kadonneet nautinnon ja orgasmit, halut ovat palanneet, he ovat oppineet puhumaan seksuaalisuudesta, suhteet saaneet uutta kipinää tai he ovat eronneet kuunnellen itseään ja sinkkuina uskaltaneet mennä eteenpäin menneisyyden haamut selvitettyinä. Useat ovat tutkineet mieltymyksiään, saaneet luvan ja löytäneet oman tapansa ilmaista seksuaalisuutta. Oman sukupuolen kokemus on vahvistunut ja uskallus ilmaista sitä lisääntynyt.

Asiakkaani ja oma uteliaisuuteni seksuaalisuutta kohtaan on tehnyt minusta jo neljä kirjaa kirjoittaneen tietokirjailijan. Rakastan kirjoittamista ja uuden luomista. Julkisuuteen lähdin, koska tieto kuuluu kaikille. Somessa olen @puhumuru instagram tilin ja Facebook tilin kautta tuonut asiantuntijan ihmisten lähelle. Tv-työssä saan tehdä viihdettä, millä on merkitys. Kun yhdessä puhumme ja jaamme asioita vanhat epäterveet uskomukset seksuaalisuudesta ja myrkylliset ajatukset saadaan raivattua pois sen tieltä, että uskaltaisimme jokainen olla rehellisiä itsellemme.

 

Intohimona puhuminen ja kohtaaminen

 

Puhuminen niin pienille kuin isoille yleisöille on intohimoni. Tiedon ja tarinan yhdistyessä voin koskettaa ja auttaa yleisöä oivaltamaan uutta joka hetki lavalla ollessani. Seksuaalisuutta ei vieläkään meinata nähdä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia, mutta siellä se on. Edesmennyt lääkäri Aki Hintsakin sanoi: ”Läheiset ihmissuhteet ovat hyvinvoinnin core.” Seksuaalisuus on tärkeä osa läheisiä ihmissuhteitamme, koska seksuaalisuus on ihmisenä olemista.

Tällaisen tietomäärän kanssa en aio jäädä hautomaan. Minä haluan työlläni ja elämälläni inspiroida, auttaa jokaista teitä löytämään oman seksuaalisuuden ilman maailman luomia filttereitä ja muotteja jatkossakin julkisuudessa. Konsultaatioissa, retriiteilläni, luennoillani sekä Nautinnon vuosi – ja Premium valmennuksien kautta jaan tietoa seksuaalisuudesta kiinnostuneelle ihmiselle ja ammattilaisille eri teemojen kautta sinun tarpeesi huomioiden. Kohtaamisella ja mahdollisuudella puhua omasta elämästä asioiden oikeilla nimillä on valtava voima. Muutos tapahtuu, kun sinä olet valmis siihen ja minä voin auttaa sinua matkallasi.

Se on kaikki sinussa ja minä tiedän, että kun sinä löydät, hyväksyt ja annat luvan omalle seksuaalisuudellesi voit olla enemmän kokonainen. Elämäsi tulee olemaan paljon ihanampaa, kun olet vihdoin vapaa mikä tulee näkymään kaikilla elämäsi osa-alueilla. <3

Lähde tutkimusmatkalle!

Puhu Muru toimii oppaanasi.

info@puhumuru.fi